Nyheter!

2024-01-15

I morgon är valparna 3 veckor och har nästan fyrdubblat sin vikt. Nu börjar de utforska världen så smått med nyöppnade ögon och öron.

2023-12-26

Akila födde 5st bedårande valpar, 4 tikar och 1 hane. Det är Akilas första kull, men hon fixade valpningen med bravur.

2020-05-01

Natten till den 23 april mellan kl 01:30 och 05:30 födde Sussi 6 bedårande små och starka valpar. Allt gick jättebra och Sussi skötte hela valpningen exemplariskt.

Valparna har nästan dubblat sin födelsevikt på 6 dagar.

2019-07-30

Nu har alla valpar flyttat till sina  nya familjer utan Joy som får stanna hos oss! Vi önskar alla valpar lycka till i livet!

2019-05-17

Ikväll födde Sussi fem bedårande små valpar, tre tikar och två hanar. Allt gick jättebra och Sussi är en fantastisk mamma som tar väl hand om de små!

2018-11-18

Vad otroligt fort 8 veckor går. Idag har Iris flyttat till sin nya familj och vi önska dem alla stort lycka till!

I och med att Iris var ensam valp i kullen, så har hon levt väldigt nära oss hela tiden, just nu känns det tomt men vi vet att hon kommer få det bra!

Iris utvecklades till en positiv, modig, nyfiken, busig och aktiv liten tik men hon hade även lätt för att koppla av.

2018-09-22

Lördag morgon födde Salsa en fin liten tikvalp. Vi blev lite snopna att det bara var en valp i hennes stora mage, men så är naturen ibland. I och med att detta är vår I-kull så har vi gett henne namnet Iris. Lilla Iris kommer att få bästa starten vad det gäller mattillgång och omvårdnad av Salsa!

2018-08-27

Nu väntar vi med spänning på att Salsas och Tysons valpar ska födas. Beräknad nedkomst är vecka 38!

2016-07-17

Nu är det snart 4 veckor sedan valparna flyttade, det är tur att vi har kvar lilla Sussi:) Hon är en helt bedårande liten tik.

Vi önskar alla valpköpare, såväl gamla som nya en fortsatt skön sommar!

2016-06-20

Hela 8 veckor har gått sedan valparna föddes och så mycket som de utvecklas på så kort tid är helt ofattbart. Nu börjar de bli redo för att möta stora världen och flytta till sina nya flockar, de ska bara gå igenom besiktningen, vaccineras och chippas först. I helgen blev de klippta så de är fina inför flytten:)

2016-05-30

Nu är det full fart hos valparna! De äter "vanlig mat" med god aptit men de diar gärna så ofta mamma Salsa tillåter. Nu är det en jämn ström av engagerade blivande hundägare som kommer på besök, vilket är väldigt roligt, det tycker även Salsa som trivs när hon får mycket fokus.

Nu finns det bara en hane kvar som inte är tingad!

2016-05-18

Nu har valparna hunnit bli 3 veckor och de växer så det knakar, de har typ tredubblat sin födelsevikt. De ser, hör och är uppe och går om än lite vingligt och osäkert. De gör också några tappra försök att brottas med varandra:) Valparna har börjat smaka på "riktig" mat och några är väldigt skeptiska till den. På återhörande från valplådan!

 

2016-04-30

I måndagskväll klockan 19.22 föddes första valpen, en hane, allt gick bra och de andra valparna ploppade ut under natten. Salsa skötte allt galant! Hon fick sammanlagt 11 valpar, 6 tikar och 5 hanar, som mådde bra vid födelsen, men tyvärr dog en tik under första dygnet:(

Nu är ju valparna inne på sitt femte dygn och alla mår bra:)

Nu väntar vi bara på att de ska bli så stora att de öppnar ögonen!

2016-02-28

Nu ska vi förhoppningsvis få höra små tassar igen...

I veckan har vi (Jag, Ann Möller och Salsa) varit i skurup och besökt Wilmris Dare To Be (Dante) så nu håller vi tummarna att allt kommer gå bra!

2014-05-18

Nu är det slut på valpbestyr här på Sofiero för den här gången. I lördags flyttade Ginger som siste man till Cecilia och Daniel i Göteborg och förra lördagen var det Gulliver som flyttade till Karlstad. Vi önskar er lycka till i livet:-)

Nu väntar hundutställning i Norrköping den 1 juni för mamma Salsa och även för pappa Tyson.

Stort Grattis till valparnas mormor Oreifos Daffy "Maisa" som har blivit internationell utställningschampion. Vi är så stolta!

2014-04-06

Idag har vi haft besök av Zimba (Oreifos Gottfrid) som har blivit klippt, det blev en liten Wheaten av honom också:-)) Han skötte sig exemplariskt, stor eloge till matte som tränat med honom så bra. Jättekul att träffas tyckte bröderna och även mamma Salsa:-)

Utställningen i Malmö gick bra för Tyson, fin kritik och excellent, men det räckte dock inte till någon placering den här gången. Det är bara att ta nya tag....:-) Stort TACK till Karin, kennel Softstar´s för hjälpen av finputsningen och det goa fikat, alltid lika kul att träffas:-)

2014-03-22

I veckan flyttade även Gino "Frasse" till sin nya familj i karlskrona. Vi önskar dem all lycka med allt! Nu börjar det bli lugnt på Sofiero då det bara är 2 härliga valpar kvar som även de söker nya hem. Dagarna förgylls med upptäcktsfärder utomhus och diverse träning, varvat med skön vila inomhus.

I morgon är en spännande dag då vi ställer ut Softstars Finest Spice By Kenzo "Tyson" på Malmö internationella utställning. Vi hoppas på sista certet då Tyson blir Svensk utställnings champion!

2014-03-02

Tiden går så fort...valparna är nu 18 veckor! I tisdags åkte Gypsy till sitt nya hem i Malmö. Vi önskar er alla LYCKA TILL:-)) Nu är det 3 härliga små wheatenherrar kvar...som väntar på kanske just "DIG"! Vi fyller dagarna varvat med utevistelse med bus, lite träning och mycket valpmys:-))

2014-01-19

Det är roligt att se att valparna är så harmoniska och trygga i sig själva, nyfikna och modiga. De älskar att vara ute och upptäcka världen med mamma Salsa som ledare. Det blir också mycket bus i den mysiga snön!

Nu har vi blivit friserade och fram kom en liten wheaten:))

2014-01-12

De fyra hanarna som är kvar och finns att tinga är riktiga små charmtroll. De är mycket sociala, lyhörda och gillar att vara med. Att vara ute och busa med mamma och bröderna är det bästa som finns.

2013-12-25

Nu har det gått 8 veckor sedan valparna föddes (tänk vad tiden har gått fort) och Gizmo, Garbo, Grace och Goldie har hittat nya flockar att bo hos, all lycka i livet till er och era familjer:)) Här på Sofiero är det fullt ös bland pojkarna som fortfarande bor hemma, men som letar nya flockar...

Det de gillar mest är att vara ute på gården och busa, tänk att världen är så stor och att det finns så mycket spännande lukter!

 

2013-12-15

Nu går valparna in i sista veckan hos mamma och alla syskon, men snart är de redo för "stora världen". De flesta valparna har redan hittat nya flockar att flytta till, men fortfarande letar några stycken. Nästa vecka blir spännande, då det blir en biltur till veterinären för vaccination och besiktning! Ha det gott så länge där ute i stora världen, snart kommer vi...

2013-12-08

I helgen har det varit ett riktigt snöoväder här på Sofiero, men det är bara att bita ihop och ge sig ut med hundarna ändå! Som tur är älskar ju de snön:) Men snön ställer till det på våra vägar. Vi väntade besök av en familj från Danmark som är intresserade av en valp, men som fick vända p.g.a. vädret idag:( Hoppas de kommer hem lyckligt och att resan hit går bättre nästa söndag! Valparna mår toppen, full fart mest hela tiden, förutom när de sover:) Aptiten är väldigt god, det här med mat är det bästa som finns:) Valparna är nu registrerade i Svenska Kennelklubben och tid för veterinärbesiktning är bokad. Ha det gott!

2013-12-01

Idag är det 1:a advent och valparna har blivit 5 veckor! Tiden går så fort och valparna utvecklas så otroligt mycket på så kort tid. Det är en fantastiskt fin kull, så harmoniska men ändå livliga med mycket nyfikenhet och livsglädje. När valparna kommer upp i famnen så blir de lugna och de har pussar i massor!

2013-11-24

Nu har valparna bott i den "nya stora" lyan i en vecka och de stortrivs!  Dagarna består mer och mer i av tafattlekar och brottningsmatcher:) men ibland är det allvar också som när det är dax för kloklippning och vägning. Idag har valparna smakat på  "riktig" mat...sååå gott!

2013-11-17

Nu är det trångt i valplådan, så idag blir det flytt till en större "lya"! Valparna växer så det knakar och är fulla av nyfikenhet på livet. De har också kommit på att det är kul att brottas med varandra, mycket gläfs och morr med andra ord:-))

2013-11-10

Ikväll är det 2 veckor sedan valparna kom till världen. Nu börjar det bli liv i valplådan, det morras och gläfser en hel del och de gör lite tafatta försök att brotta ner varandra:) Salsa äter som en häst och det mesta hon kommer över, det går åt mycket mat när hon ska producera mjölk till så många!

2013-11-03

Nu har det gått en vecka och valparna har vuxit en hel del. Salsa har mycket att stå i, men hon sköter sina små exemplariskt:-) Idag har vi fotat dem en och en, så gå in och titta på de små underverken under fliken "Salsa`s kull". På återseende!

2013-10-28

Nu är de födda;-)) Allt gick bra och Salsa skötte allt perfekt! Hundar är fantastiska, inget gnäll där inte. Det blev ju hela 9 stycken, så här blir väl high life i julstöket! 6 små pojkar och 3 små flickor kom till världen sent på söndagskvällen!

2013-09-15

Äntligen ska det bli små valpar på Sofiero (förhoppningsvis). Det är Salsa som ska bli mamma och Tyson pappa. Nu håller vi tummarna att allt kommer gå bra!

Vi planerar att ställa ut Tyson i Växjö i alla helgona helgen. Då hoppas vi på det tredje certet och ett svenskt championat:)

2013-04-01

Nu var det länge sedan vi skrev nå´t!

Här flyter allt på som vanligt med många roliga aktiviteter med hundarna. Här hemma på gården jobbar vi bl.a. med människor med olika funktionshinder, där hundarna och hästarna har en viktig roll. (läs mer på www.sofierohalsa.se)

Vi har varit på årets första utställning i Malmö, det gick ju bra:-) Nästa utställning blir i grannlandet Danmark 12-13 april. Vi håller tummarna för att Tyson får ett cert och blir i så fall dansk champion! Nu längtar vi alla efter lite värme.......

2012-12-28

Vi önskar alla valpköpare ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År! Tack för alla julhälsningar vi fått, det är alltid lika roligt att höra av er!

2012-07-10

Nu är det ett par veckor sedan valparna flyttade till sina nya familjer. Vi ser fram emot att få följa deras framsteg och utveckling i livet.... Bilder och information mottages tacksamt:-)) Lycka till med de små liven!

2012-05-28

Nu har valparna blivit drygt 4 veckor! De är ute en sväng varje dag och springer och busar i gräset. Det är livet...! De har också börjat att smaka på "riktig" mat! Det är smaskens...!

2012-05-18

Nu har valparna hunnit bli 3 veckor och de har femdubblat sin födelsevikt. Det är stor aktivitet i valplådan och valparna börjar bli nyfikna på världen utanför. Nästa vecka blir det flytt till en större boning, wow wow!

2012-04-27

Denna fredag födde Asta 4 valpar. 2 tikar & 2 hanar. Allt gick bra, det märks att Asta är en rutinerad valpföderska. Hon klarade sig alldeles utmärkt på egen hand, men hon vill ändå att jag är med (som ett moraliskt stöd)! De ökar stadigt i vikt och alla mår jättebra!

2011-11-06

Vi välkomnar flockens nya medlem Salsa som är Astas barnbarn från Finland!

Hon har anpassat sig bra i sitt nya hem. Dixi tycker det är kul att få vara storasyster på heltid och få bestämma ALLT!

 

Vi är jätteglada efter helgens utställning i Växjö där Tyson blev bästa hane och fick sitt första Cert!

Kul att vi träffade familjen Sjögren från Oskarshamn som ställde ut Oreifos Exet "Asto" som blev placerade som 2:a i unhundsklassen!

2011-06-22

Nu är det sommar, sol och förhoppningsvis mycket bad både för oss och våra fyrbenta vänner!

Det har gått bra för Oreifos hundar på utställningar i vår, JÄTTEROLIGT!

Ha en skön sommar!!!!

2011-05-21

Tack för en trevlig dag på vår valpträff!

Det var jätteroligt att träffa alla valpar och deras familjer. Det är så roligt att se vilken fin kontakt ni har med era hundar! Vi får göra valpträffen till en tradition!

 

Vi har beslutat att skjuta på nästa valpkull, så det blir till våren 2012 istället!

2011-04-17

Äntligen vår! Både hundar och människor njuter av vårvärmen. Dixi tar dagligen ett dopp i dammen, hon har fullt upp att hålla reda på änderna som simmar där.

Den planerade valpträffen blir den 15 maj, med samling kl 12.00 på Sofiero i Nässjö.

Vi tänkte att var och en tar med sig egen matsäck (möjlighet till grillning kommer att finnas). Anmälan senast 9 maj. Hoppas att ni kan komma! Alla är hjärtligt välkomna!  

2011-02-13

Även om det fortfarande är mycket snö och kallt så märker man att våren närmar sig.... solen värmer,fåglarna kvittrar och dagarna blir längre!

Vi skulle tycka att det skulle vara roligt att träffa er valpköpare med hundar, därför planerar vi en träff i vår!

2010-12-23

Vi önskar alla en riktigt God Jul!

2010-12-12

Vi gratulerar Oreifos Daffy "Maisa" till ännu en utmärkelse, juniorvinnare 2010 i Helsingfors!

2010-11-02

Vi gratulerar Oreifos Daffy "Maisa" till titeln Baltisk junior vinnare 2010.

Baltic Winner 2010 Riga 31.10.2010 / judge Kadike-Skadina Rita /             12 wheatens  
Oreifos Daffy "Maisa"
exellent, J CAC, BALTIC JUNIOR WINNER 2010, 3rd best bitch

2010-10-31

Oreifos Ego har nu fått ett nytt hem hos familjen Höjland i Danmark. Han flyttade igår, vi önskar honom och hans familj lycka till!

Idag är E-kullen 3 månader och vi hoppas att det går bra för er och de små "vilddjuren", att ni har hittat era roller i flocken! Hör gärna av er och berätta!

2010-10-17

Oreifos Ego kunde inte bo hos sin familj och har därför flyttat tillbaka till oss. Vi söker nu efter en familj som vill bli hans nya flock. Han är en positiv liten kille som tar för sig av världen, allt måste undersökas! Han är pigg på alla utmaningar och snabb att förstå!

2010-09-26

I helgen har alla valpar flyttat... vi önskar alla lycka till!

2010-09-18

Nu är det sista veckan med gänget... men det ska bli kul att lära känna våra nya familjer! Denna veckan kommer att bli både jobbig och spännande... med bad, klippning och en åktur till veterinären! 

2010-09-15

Nu vet vi alla till vilken ny flock vi ska flytta, det ska bli så spännande... men än så länge tränar vi för livet och blir lite fostrade av mamma, hälsar valparna!

2010-08-28

I dag har det varit utomhuspremiär, både spännande och läskigt! Sista veckan har valparna utvecklats mycket. Nu är det full rulle och många spännande upptåg, livet leker!

2010-08-22

Det blir mer och mer aktivitet bland valparna. De leker brottningsleken i lådan, ända tills mamma Asta kommer och fostrar på dem. Hon är väldigt noga med att hålla valparna rena och fina och då måste de vara stilla!

2010-08-15

Alla mår prima i valplådan. Valparna har börjat smygtitta på världen och även gå på ostadiga ben! Ett och annat skall kommer det också från lådan! Asta tar hand om sina valpar på bästa sätt, men börjar bli lite rastlös, så nu har vi börjat med lite promenader!

2010-08-06

Här växer valparna så det knakar! Alla mår bra, de väger mellan 414g till 538g. Asta älskar att pyssla om sina små.

2010-08-01

Äntligen! I går kväll kom valparna som vi har väntat på i flera dagar. Allt gick bra, det blev 7 valpar, 2 tikar och 5 hanar. De vägde mellan 246g-302g. Natten har varit lugn, Asta tar som vanligt väl hand om sina valpar.

Storasyster Dixi är väldigt undrande över de nya dofterna och har lite svårt att koppla av!

2010-07-21

Nu närmar sig valpningen med stormsteg, sista veckan!

Hundarna har en skön sommar med mycket bus och bad.  

2010-06-23

Nu är tredagars utställningen i Jönköping avklarad. Vi ställde Dixi och Tyson och de placerade sig alla dagar. (läs mer under fliken utställningar).

 

Oreifos Daffy (Maisa) som numer bor i Finland har fått sitt första cert. Ett stort grattis!

 

Vi återkommer med vilka utställningar vi planerar att åka på under hösten!

 

Om någon av ER valpköpare är sugna på att hänga med så hör av er!

 

Tyson har slutat på allmänlydnadskursen i Nässjö Brukshundsklubb och han blev mycket väl godkänd! Bra jobbat!

 

 

 

 

 

Vad händer??